Stiltefotografen

UNEXPOSED ging in op de suggestie van KADOC om aansluitend op de Stiltezoekers-tentoonstelling hun ervaring met stilte te tonen in beelden.
De 5 fotografen en leden van Unexposed nodigden elk op hun beurt een fotograaf uit die een bijzondere band met stilte in haar of zijn fotografische beeldtaal ontwikkelde. Beelden die voor sommigen haast religieuze connotaties krijgen.

Karel Fonteyne l Herman Vanaerschot
Taca Sui l Leopold Oosterlynck
Piet Vranckx l Pol Leemans
Jo Vangrootloon l Paul Laes
Julien Coulommier l Walter Van der Perren
Willy Robbeets l Homage

Stiltezoekers l KADOC Kapel

Stiltezoekers. Ze bestaan in allerlei maten en gewichten. Je hebt er die klein en schattig zijn en moeilijk uit hun woorden komen. Anderen zijn groter en zoeken tijdens het weekend of hun hele leven lang afgelegen plekken op. En dan hebben we het nog niet over de welbespraakte activisten die de wereld opnieuw wat stiller willen maken.

De tentoonstelling ‘Stiltezoekers, in de klas en in de wereld’ is opgebouwd rond zes betekenisvolle plekken waar de stiltezoeker effectief stilte heeft gevonden of kan vinden. Centraal daarbij staan de verschillende vormen van stilte die sinds de 17de eeuw in onze klaslokalen en schoolgebouwen te horen waren.
Ben je zelf op zoek naar stilte? Kom dan langs en raak geïnspireerd door de vele verhalen die de geschiedenis van stilte ons kan vertellen.

KADOC Vlamingenstraat 39, Leuven
Van 1 september tot en met 30 oktober 2022
Open op weekdagen van 9 tot 17 u.
Open op zaterdag en zondag van 10 tot 17 u.
Weekends OKT. open zaterdag gesloten en open op zondag van 13 tot 17 u.

Meer info op deze website


Downloads

KADOC 2020 J. Coulommier – W.Van der Perren

KADOC 2020 K. Fonteyne – H. Vanaerschot

Poster Stiltefotgrafen