Phototwens 2021

PhotoTWENS-2021-WEB

Fotografen uit de juryselectie tonen hun bekroonde fotowerken: Bart Walraeve, Charlotte Mariën, Elisa Maenhout, Esméralda Mertens, Eva Faché, Jarod Mauws, Johanna Adojaan , Lukas van Bentum, Melvin Podolski, Natalie Malisse, Nick Moons , Nick Somers , Pauline Vanden Neste, Selma Gurbuz, Simen K. Lambrecht, (Unexposed Wild Card).

De juryleden: Catherine Lemblé fotograaf, Karel Fonteyne fotograaf, Stefan Vanthuyne stichter ‘Belgian Platform for Photobooks’ en auteur voor de ‘De Standaard’

De juryselectie PhotoTWENS 2021 toont fotoreeksen van zowel afgestudeerde fotografen als aspirant fotografen/twintigers. Ruimte geven aan projecten van fotografiestudenten aan een ruim publiek, was van meet af aan het opzet van het PhotoTWENS-concept.

Met het PhotoTWENS-fototentoonstellingsproject verankert de UNEXPOSED-werkgroep, deze jaarlijkse fotohappening. De werving van de kandidaat PhotoTWENS-fotografen gebeurt via de hogescholen fotografie, sociale media en netwerken met actoren actief in het medium fotografie.
De Directie Cultuur van de Stad Leuven stelt tijdens de maand september de CC Romaanse Poort kapel ter beschikking als exporuimte.
De Stad Leuven draagt ook bij tot het communicatiebudget en de logistieke ondersteuning.


‘MUNKEN-ID award’

Arctic Paper ,Zweeds producent van mooie en kwaliteitsvolle papiercollecties en mede-sponsor van PhotoTWENS, selecteerde uit deze PhotoTWENS editie 3 fotoreeksen. Deze reeksen worden gedrukt als formaat A5 formaat fotokaart op het MUNKEN ID papier.

De kaarten met foto’s van Eva Faché, Esméralda Mertens en Pauline Vandeneste zet Arctic Paper Benelux in om haar papiercollectie te promoten bij uitgeverijen, ontwerpbureaus en reclame-agentschappen. Ook de fotografen krijgen elk 50 sets van hun kaarten.


Randevenementen PhotoTWENS 2021

Fotografie, een schot voor de boeg

Een vraag- en antwoordsessie over de toekomst van de fotografie.
Met Hendrik Leeman bezieler van Mediapunt LEEMAN

Vrijdag 10 september 2021 om 14u30

Locatie: Kapel Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Inschrijven verplicht via polleemans@telenet.be

Salon des Refusés EXPO-Vitrine

Doorlopend vanaf 3 september 2021

Huize Oosterlynck, Vlamingenstraat 79, 3000 Leuven

Leopold Oosterlynck, fotograaf op schijnbare rust, toont in zijn vitrine, at random, inzendingen die de jury van PhotoTWENS 2021 links liet liggen. Een glimp hiervan posten we op www.facebook.com/unexp0sed.